امروزه یکی از وظایف گرافیست طراحی آرم یا نشانه ست. هر سازمان یا شرکتی در زمان تآسیس در صدد برمیاد که برای خودش یک آرم طراحی کنه تا به این وسیله بتونه هویت و شخصیت اجتماعی خودشو به دیگران معرفی کنه. چون اصولا آرم مشخصه اصلی هر سازمانیه و حکم امضا و مهر اون رو داره.
مردم هم وقتی از یک محصول شناخت پیدا میکنند و یا با خدماتی آشنا میشن، به محض اینکه نشانه آن سازمان را می بینند اطمینان خودشونو نسبت به اون کالا بدست میارند. برای همین، آرم، یه فرم و یا یه تصویر گذرا نیست بلکه ممکنه که سالیان زیادی در خدمت یک سازمان قرار بگیره. بنابراین وقتی میخوایم یک آرم رو طراحی کنیم باید تمام جنبه های اونو بررسی کنیم. چون یک پوستر یا بروشور یا یک صفحه روزنامه یک زمان کوتاهی رو به خودش اختصاص میده و بعد یک تصویر دیکه جای اونو میگیره ولی آرم یک زمان مشخص و معین نداره.
مشخصه های یک آرم:
سادگی، زیبایی، انسجام، وحدت شکل، قابلیت کارآیی در اشکال مختلف(یعنی بشه به شیوه های مختلف اجراش کرد مثلا بصورت حجمی، روی سردر، بصورت رومیزی و….)، عدم تشابه با علائم دیگه، بسادگی در خاطره سپرده بشه، گویا باشه، دارای اجرای دقیق و صحیح باشه.
پس میبینیم که آرم در عین سادگی، دارای ویژگیهای زیادیه که باید به طور دقیق در قالب یک تصویر بوجود بیاد.
نوع دیگه ای از نشانه ها وجود دارند که از حروف، اعداد، یا کلمات تشکیل شدند. یعنی که نمادهای بکار رفته در یک نشانه از عنصرهای نوشتاری تشکیل شده. که ممکنه ما برای یک موسسه که میخوایم ارم طراحی کنیم از یک حرف یا او حروف اول نام موسسه استفاده کنیم بطوریکه هم زیبا باشه هم گویای فعالیت شرکت. یا ممکنه از تمام کلمه وعنوان شرکت استفاده کنیم. به این معنی که خود کلمه و حروف تشکیل دهنده آن را با یک شکل جدید یا ترکیب بندی تازه و یا حتی بصورت انتخاب یکی از حروف طراحی کنیم. اصلا ممکنه علاوه بر اینکه از حروف یا کلمات در طراحی آرم استفاده میکنیم، یک نوع ویژگی تصویری هم بهش اضافه کنیم که در عینه اینکه خواناست با مفهوم موضوع هم ارتباط داشته باشه. که این کار میتونه با تغییر اندازه حروف یا جابجا کردن انها یا شیوه اجرای ان تحقق پیدا کنه.